Roland Blijdenstijn, mede auteur van het boek Wegh der Weegen, de ontwikkeling van de Amersfoortseweg 1647-2010, hield op uitnodiging van de Oudheidkundige Vereniging Flehite op 21 maart een presentatie in museum Flehite over de Wegh der Weegen.
Hij nam de belangstellenden mee in de rijke en boeiende geschiedenis van de Wegh aan de hand van kaarten en afbeeldingen. Ook was er gelegenheid tot het stellen van vragen.
Lange tijd stond met name de mobiliteit centraal en was er veel minder aandacht voor de cultuurhistorische waarde van deze unieke Wegh. Mede door het verschijnen van het boek kwam er een hernieuwde belangstelling voor deze bijzondere Wegh, een ontwerp van Jacob van Campen uit de eerste helft van de 17e eeuw.
Voor de lezing waren er veel meer aanmeldingen dan plaatsen in de Beuningzaal van museum Flehite, daarom is er een film op locatie gemaakt. Roland staat samen met Nelleke Visscher en filmer Bert Verlinden stil op markante punten langs de Wegh. De film is te zien via Youtube.