Tot 19 september voert de provincie Utrecht wegwerkzaamheden uit rond het kruispunt Vollenhoven (N237) in De Bilt. Dat is aan het eind van de Wegh der Weegen, gezien vanaf Amersfoort. Door het kruispunt anders in te richten en een fietstunnel aan te leggen, verbeteren de doorstroming en de verkeersveiligheid. Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren, moet de weg periodiek worden afgesloten.

Wat gaat er gebeuren?
Om de kruising veiliger en overzichtelijker te maken en de doorstroming te verbeteren, worden de volgende werkzaamheden uitgevoerd:

  • Aanleg van een fietstunnel aan de noordkant van de Utrechtseweg, onder de Amersfoortseweg; de nieuwe fietstunnel vervangt de bovengrondse fietsoversteek en zorgt voor een veilige en snelle doorgaande fietsroute tussen Utrecht, De Bilt en Zeist.
  • Reconstructie van de opstelstroken van Utrecht richting Amersfoort.
  • Verlenging van de rechtsafstrook van Amersfoort naar Utrecht.
  • Vervanging van de verkeerslichten.

Weekendafsluiting in september
Tussen vrijdagavond 16 september, 20:00 uur en maandagochtend 19 september, 06:00 uur wordt de gehele kruising afgesloten voor het verkeer om de kruising te voorzien van nieuw asfalt. Na deze weekendafsluiting is de klus geklaard en zijn het vernieuwde kruispunt en de fietstunnel gereed voor gebruik.