Voor vrouwen is in de geschiedenis lang geen plaats geweest. Het waren de mannen die de geschiedenis schreven, vrouwen werden nauwelijks serieus genomen. Tot slechts enkele decennia geleden, toen de Nederlandse vrouw handelingsbekwaam werd, bleek haar rol vaak te onbelangrijk om in de geschiedenisboeken te belanden.
Blader het boek Markante Zeistenaren bijvoorbeeld maar eens door: van de zeventien markante Zeistenaren is er maar één vrouw.
Kent de geschiedenis van de gemeente Zeist dan geen markante vrouwen? Toch wel! In de expositie Markante Zeister vrouwen maakt u kennis met vrouwen die een straatnaam kregen, omdat zij belangrijk zijn geweest in en voor Austerlitz, Den Dolder en Zeist. Daarnaast nomineren wij nog drie vrouwen die wat ons betreft aan het vrouwelijke straatnamen-palet mogen worden toegevoegd. En wie nomineert u?
U bent van harte uitgenodigd om zaterdag 19 oktober om 14.00 uur bij de opening aanwezig te zijn. Wethouder Cultuur Marcel Fluitman opent de expositie in het Historisch Informatie Punt (HIP) in het gemeentehuis Zeist.