Ter gelegenheid van het 5-jarig bestaan van de stichting Wegh der Weegen lanceren wij het biermerk JACOB’S WEGH.

Het project is geïnspireerd op ideeën over de rol die bier speelde in het flamboyante leven van de beroemde Nederlandse schilder/architect Jacob van Campen (1596/1657), de ontwerper van de Wegh der Weegen.

In die tijd (Gouden Eeuw) was bier een veel gedronken alternatief voor water, dat vaak van zeer slechte kwaliteit was. Er waren veel kleine, plaatselijke brouwerijen die bier brouwden, zowel met een laag alcohol percentage (ook kinderen dronken bier) als met een hoog percentage voor later op de dag. Jacob van Campen zelf was ook niet vies van een glaasje.

Anno 2018 zijn plaatselijke biermerken weer populair, het is een hobby van veel amateurs en (semi)professionals. Er is blijkbaar interesse voor alternatieven naast de grote merken en hun speciale bieren.

Wij hebben gekozen voor de merknaam JACOB’S WEGH, een combinatie van de naam van de architect van de Wegh en zijn creatie. ‘Wegh’ in Wegh der Weegen betekent niets meer of minder – zoals in alle ontwerpen van Jacob van Campen – een persoonlijk streven naar het eigene, het volmaakte.

Het bier is een krachtig, ongefilterd, bovengistend donkerblond bier, met een licht zoet en kruidig accent. Het heeft een alcoholpercentage van 6,6%.

Op dit moment zijn wij de verschillende horecagelegenheden langs de wegh aan het informeren over dit unieke roggeblond bier.

Meer info over beschikbaarheid en locaties staat op de pagina JACOB’S WEGH in onze webshop.