Na keuze van bewoners gaan nu ontwikkelaars aan de slag

Het college van B en W van Soest heeft het beeldkwaliteitsplan voor het nieuwe dorpshart van Soesterberg vastgesteld. Het college volgt daarbij uiteraard de voorkeursstijl van de bewoners: De Groene Campus. Met het beeldkwaliteitsplan kunnen de ontwikkelaars van de (woon)gebouwen nu aan de slag om de bebouwing verder uit te werken. Hierbij hebben ze nog ruimte om wensen van toekomstige bewoners mee te nemen.

Huidige en nieuwe bewoners bepalen sfeer

“Een dorpshart moet een plek zijn waar mensen zich thuis voelen. Daarom wilden we inwoners van Soesterberg een belangrijke stem geven in hoe hun nieuwe plein eruit gaat zien”, vertelt projectwethouder Janne Pijnenborg. Met input van partijen uit het dorp zijn drie varianten ontworpen. Het dorp koos daarbij voor variant De Groene Campus. Met twee prominente gebouwen rond een groen, parkachtig plein.
Maar niet alleen de huidige bewoners hebben een stem in hoe het nieuwe dorpshart eruit gaat zien.
Portaal gaat sociale huurappartementen bouwen. En een ontwikkelaar bouwt vrije sector appartementen met ruimte voor horeca en maatschappelijke voorzieningen op de begane grond. Pijnenborg: “Deze partijen hebben natuurlijk ook iets te vertellen. Vooral over de gebouwen die ze neerzetten. Tegenwoordig zie je dat ontwikkelaars daar vaak toekomstige bewoners bij betrekken. Want ook die mensen moetenzich thuis voelen in het nieuwe dorpshart én in hun nieuwe huis. Met deze aanpak bieden we als
gemeentebestuur ruimte om zo veel mogelijk mensen en zo veel mogelijk wensen een plek te geven in het nieuwe dorpshart van Soesterberg.”

Het beeldkwaliteitsplan kunt u hier inzien en/of downloaden.