Op 25 oktober a.s. organiseert de Stichting Wegh der Weegen met ondersteuning van de gemeente Amersfoort een uniek concert onder de titel ‘Een muzikale reis langs de Wegh der Weegen van toen’.

Het concert vindt plaats in het kader van het 5-jarig bestaan van onze stichting en is opgenomen in het programma van het Europees Erfgoedjaar.
Talentvolle (afstudeer)leerlingen van het HKU Conservatorium in Utrecht en het AHK Conservatorium Amsterdam zullen werken uitvoeren van (voornamelijk) Nederlandse componisten rond 1650 op authentieke instrumenten.
De diverse uitvoeringen zullen worden vooraf gegaan door korte mondelinge inleidingen van Music in Life, muziekhistoricus Joop van Velzen M.Sc./M.A.

Het programma omvat werken van Carel Hacquart, Johan Schenck, Graaf Unico Wilhelm van Wassenaer en Willem de Fesch. Van de eerste componist zal een deel van de eerste (!) Nederlandse opera worden uitgevoerd.

Het concert wordt gehouden in de kapel van de St. Joriskerk in Amersfoort, gelegen aan de Hof (Hof 1, 3811 CJ Amersfoort).
Aanvang 20.00 uur. Zaal open 19.30 uur. Toegangsprijs € 10 p.p.
Bij de toegangsprijs zijn twee consumpties inbegrepen. Tevens maakt u hiermee kans op een unieke persoonlijke muzikale verrassing die tijdens de avond bekend zal worden gemaakt!

Kaarten zijn te bestellen door gebruik te maken van de link https://www.ticketkantoor.nl/shop/wderw

Wees er snel bij, de kapel heeft een gelimiteerd aantal zitplaatsen.

Graag tot ziens op de 25ste oktober!