Maandag 10 oktober is de nieuwe fietstunnel onder de Amersfoortseweg (N237) opengesteld. De nieuwe fietstunnel zorgt ervoor dat fietsers veilig onder de N237 door kunnen rijden en draagt bij aan de verbetering van het fietsnetwerk tussen Utrecht en Zeist.

Reconstructie kruising Vollenhoven
De aanleg van de fietstunnel maakt deel uit van de reconstructie van kruising Vollenhoven in De Bilt. De provincie Utrecht verbetert deze kruising om het verkeer tussen Utrecht en Amersfoort nu en in de toekomst beter te kunnen verwerken. Tot aan het einde van het jaar vinden er nog kleine afrondende werkzaamheden plaats aan de kruising en wordt er groen aangeplant. Deze werkzaamheden geven geen verkeershinder.

Fietstunnels De Bilt – Zeist
De fietstunnel onder de Amersfoortseweg zorgt samen met de in 2015 opgeleverde fietstunnel onder de Universiteitsweg (N412) voor een verbetering van de fietsroute tussen Utrecht en De Bilt/Zeist. Ook wordt onderzocht of het haalbaar is een fietstunnel in Zeist onder de Utrechtseweg door (bij de Jordanlaan of De Dreef) aan te leggen en in De Bilt de bestaande fietstunnel onder de N237/ Utrechtseweg tussen Oude Bunnikseweg en Kapelweg te vervangen.